7 Μαΐου 2013

Περιγραφή της θέσης τους- Πρώτο «τεστ» για 206.000 δημοσίους υπαλλήλους

Ερωτηματολόγιο για το προφίλ της θέσης στην οποία υπηρετούν καλούνται να απαντήσουν τις επόμενες ημέρες 206.000 υπάλληλοι υπουργείων, ένστολοι και εκπαιδευτικοί.
Σε επόμενο στάδιο θα ακολουθήσει η αξιολόγησή τους, καθώς στο μικροσκόπιο θα μπουν τα προσόντα που έχουν κι αν αυτά ανταποκρίνονται στο περίγραμμα της θέσης στην οποία είναι τοποθετημένοι.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Τα Νέα, σε διαθεσιμότητα θα μπαίνουν οι υπάλληλοι που υπολείπονται σε προσόντα ή σε περίπτωση που υπάλληλος άλλης υπηρεσίας έχει καταλληλότερα προσόντα για τη θέση.
Από τις απαντήσεις στο ερωτηματολόγιο θα αντληθούν στοιχεία ώστε στη συνέχεια να γίνει ακριβής περιγραφή των θέσεων εργασίας που απαιτούνται για τη λειτουργία κάθε οργανικής μονάδας.
Η διαδικασία της σύνταξης των περιγραμμάτων θέσεων θα συνδυαστεί με την καθιέρωση των νέων οργανογραμμάτων στους φορείς του δημοσίου, βάσει των οποίων προβλέπεται δραστική μείωση - κατά μέσο όρο 50%.
Μέσω της διαδικασίας αυτής θα καλυφθεί και η δέσμευση έναντι της τρόικας για υπαγωγή σε κινητικότητα και διαθεσιμότητα 25.000 υπαλλήλων έως το τέλος του έτους, εκ των οποίων οι 12.500 πρέπει να βρεθούν έως το τέλος Ιουνίου.
Πάντως, την πόρτα της εξόδου θα δουν ορισμένοι από αυτούς μετά τη συμπλήρωση του 12μηνου που προβλέπει η διαθεσιμότητα και εφόσον δεν έχει βρεθεί άλλη θέση για να τοποθετηθούν.
Δείτε το ερωτηματολόγιο και περισσότερες πληροφορίες στα Νέα.
Newsroom ΔΟΛ