ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

8 Ιουλίου 2013

Εκπαιδευτικοί στην τελική λίστα για τη διαθεσιμότητα

Πρώτο κύμα
Μέχρι 31 Ιουλίου θα τεθούν σε διαθεσιμότητα συνολικά 4.260 υπάλληλοι, εκ των οποίων 1.976 εκπαιδευτικοί που έχουν δηλώσει, στην πλειονότητά τους, ότι δεν μπορούν να παραδώσουν μαθήματα για διάφορους λόγους (ψυχολογικούς κ.ά.) ή είναι μονίμως απουσιάζοντες και υπολογίζονται σε 1.500 καθηγητές και δασκάλους.
Περίπου 476 εκπαιδευτικοί που ανήκουν σε ειδικότητες οι οποίες παρουσιάζουν πλεόνασμα, όπως γυμναστές και καθηγητές πληροφορικής, και αναμένεται μετά την αξιολόγηση να απορροφηθούν σε άλλες θέσεις είτε σε δήμους είτε σε υπηρεσίες του Δημοσίου. Στο πρώτο κύμα θα ενταχθούν και 2.234 σχολικοί φύλακες, οι οποίοι ανήκουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και σύμφωνα με πληροφορίες ένας σημαντικός αριθμός έχει μετακινηθεί σε θέσεις διοικητικών υπαλλήλων στους δήμους, χωρίς όμως να έχουν υπογραφεί οι μετατάξεις τους.
Πρώτοι από το σύνολο των διαθεσίμων θα ανακοινωθούν οι 50 υπάλληλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι οποίοι έχουν κριθεί πλεονάζοντες με βάση το νέο οργανόγραμμα του υπουργείου.
Το δεύτερο κύμα
Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα 700 ακόμα εκπαιδευτικοί με ειδικότητες που καταγράφουν πλεόνασμα, όπως οι γυμναστές και οι 3.496 υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας, εκ των οποίων εκτιμάται ότι το 60% (2.198 εργαζόμενοι) θα απορροφηθούν από την Ελληνική Αστυνομία και οι υπόλοιποι 1.299 υπάλληλοι εκτιμάται ότι θα οδηγηθούν εκτός Δημοσίου.
Μεγάλη «ανατροπή» στην τελική λίστα της διαθεσιμότητας αποτελεί το γεγονός ότι μετά την απόρριψη από την τρόικα του αιτήματος να συνυπολογιστούν στην κινητικότητα και οι 5.000 καθηγητές που θα μεταταχθούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αύξησε τον αριθμό των διαθέσιμων υπαλλήλων από φορείς της κεντρικής κυβέρνησης με στόχο να επισπευσθεί η διαδικασία έγκρισης των νέων οργανογραμμάτων των υπουργείων.
Πηγή: ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου