ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

19 Μαρτίου 2013

Επιμορφωτικό σεμινάριο



Στο πλαίσιο της ευθύνης μας για την επιστημονική και παιδαγωγική καθοδήγηση των εκπαιδευτικών οργανώνουμε σειρά σεμιναρίων με θέμα:
«Σύγχρονες διδακτικές και μαθησιακές προσεγγίσεις»
Στο 3ο (τρίτο) από αυτά, καλούνται να συμμετάσχουν οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν στην Ε΄ τάξη των Σχολικών Μονάδων της Περιφέρειας ευθύνης μας  και θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαρτίου 2013,  στο  1ο  Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς, από τις 08:00 ως τις 14:00 (Έγκριση Αρ.Πρωτ.  3950/15-03-2013).
Το πρόγραμμα του σεμιναρίου περιλαμβάνει τις εξής επιμέρους θεματικές ενότητες:
·         Τεχνικές οργάνωσης και εφαρμογής συνεργατικής μάθησης.
·         Κατανόηση και παραγωγή γραπτού λόγου σύμφωνα με τις θεωρίες της σύγχρονης διδακτικής.
·         Μια διδακτική πρόταση για τη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών.
  Στο σεμινάριο καλώ τους/τις εκπαιδευτικούς που επιθυμούν, να παρουσιάσουν  καλές διδακτικές-μαθησιακές πρακτικές που εφαρμόζουν στα σχολεία τους.
Τα σεμινάρια για  τις υπόλοιπες τάξεις θα ανακοινωθούν με επόμενο έγγραφό μας.

Οι διευθύντριες και οι διευθυντές των σχολικών μονάδων θα συμμετάσχουν στο σεμινάριο που θα επιλέξουν, όπως και  οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν συγκεκριμένη τάξη. (Παρακαλούμε να μας ενημερώσουν τηλεφωνικά ή με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο για την ανάλογη συμμετοχή τους στο σεμινάριο).
Η παρουσία των εκπαιδευτικών είναι υποχρεωτική. Για το λόγο αυτό, τις ημέρες των σεμιναρίων, δε θα λειτουργήσουν οι αντίστοιχες τάξεις όλων των σχολείων της Περιφέρειας, οι υπόλοιπες θα λειτουργήσουν κανονικά κατά τον πρωινό και τον απογευματινό κύκλο. Παρακαλούνται οι Διευθύντριες, οι Διευθυντές, οι Προϊστάμενοι και οι Προϊσταμένες των Σχολικών Μονάδων να φροντίσουν για την έγκαιρη ενημέρωση των  γονέων των αντίστοιχων μαθητριών και μαθητών.
Τα σεμινάρια μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν σε εθελούσια βάση οι εκπαιδευτικοί του απογευματινού κύκλου (ολοήμερο σχολείο), οι οποίοι θα επιστρέψουν στα καθήκοντά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου