Μαθηματικά1. Νέο Αναλυτικό πρόγραμμα μαθηματικών στο Δημοτικό Σχολείο. Εδώ

2. Λογισμικά
 • Λογισμικό: "Γεωμετρία - Μέτρηση - Αριθμοί" NEO! 
 • Οδηγίες Χρήσης Λογισμικών


 • Οδηγός χρήσης για το λογισμικό "Παίζοντας με τα νομίσματα (Ευρώ)"NEO!
 • Σημαντικές Οδηγίες για τη λειτουργία των πιο κάτω λογισμικών
 • Καρτεσιανό γινόμενο 
  Το πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να διερευνήσουν  συνδυασμούς που συγκροτούν καρτεσιανό γινόμενο. Συγκεκριμένα πρέπει να βρουν με πόσους  διαφορετικούς τρόπους μπορεί να ντυθεί ένας νάνος που έχει 1-5 διαφορετικά σκουφάκια και 1-5 διαφορετικά παπούτσια. Ο αριθμός των διαθέσιμων σκούφων και των παπουτσιών αποφασίζεται από τον χρήστη. Με μια δομημένη προσέγγιση ο μαθητής μπορεί να φθάσει στην γενίκευση του τρόπου εύρεσης όλων των δυνατών συνδυασμών.
   

  Πίνακας ακεραίων    1-100
  Το πρόγραμμα αυτό αποτελείται από ένα πλέγμα με τους αριθμούς από  1-100. Το παιδί μπορεί να χρωματίσει όποιους αριθμούς θέλει με βάση προβλήματα που του θέτει ο δάσκαλος ή να λύσει προβλήματα που δίνει το ίδιο το πρόγραμμα.
  Στη δεύτερη περίπτωση το πρόγραμμα δίνει και ανατροφοδότηση για την ορθότητα της απάντησης του μαθητή. Το πρόγραμμα θα εμπλουτίζεται με νέα προβλήματα
  Πρόγραμμα Αισθητοποίησης αριθμών:
  Το πρόγραμμα περιέχει 3 διαφορετικές δραστηριότητες. Οι πρώτες δύο αποσκοπούν στην αισθητοποίηση αριθμών (από τα αντικείμενα στο σύμβολο και από το σύμβολο στα αντικείμενα).
  Η τρίτη είναι ένα ανοικτό περιβάλλον μιας γραφικής παράστασης με φρούτα η οποία μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης και επεξεργασίας με απλά προβλήματα  που εμπλέκουν διάφορες έννοιες (περισσότερα, λιγότερα, διπλάσια, ίσα).
  Πρόγραμμα Συνδυαστικής
  Το πρόγραμμα  αυτό δίνει την ευκαιρία στο παιδί να διερευνήσει συνδυασμούς της μορφής Ν ανά  Κ όπου Κ είναι ο ολικός αριθμός διαθέσιμων αντικειμένων και Ν ο αριθμός των αντικειμένων που καλείται να επιλέξει  από τα Κ.
  Στόχος του παιδιού είναι να βρει όλους τους δυνατούς συνδυασμούς επιλογής των Ν από τα Κ αντικείμενα. Μέσα από μια δομημένη προσέγγιση ο μαθητής μπορεί να αναπτύξει την ικανότητα συστηματοποιημένης επιλογής.

  Πράξεις Α-ΣΤ
  Το πρόγραμμα αυτό δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να εξασκηθούν στις 4 πράξεις των ακέραιων αριθμών σε νοητικό επίπεδο (πράξεις που δεν χρειάζεται να γίνονται γραπτώς).
  Είναι δομημένο ανά τάξη και 2 επίπεδα δυσκολίας για κάθε τάξη και κάθε πράξη. Συνοδεύεται από Πίνακα προδιαγραφών που περιγράφει τα είδη των πράξεων σε κάθε τάξη, επίπεδο και πράξη. 
  Αποτελέσματα 4πράξεων
  Το πρόγραμμα αυτό αποσκοπεί στην εμπέδωση των όρων «άθροισμα», «διαφορά», «γινόμενο», «πηλίκο» και «υπόλοιπο».Μέσα σε ένα ενιαίο περιβάλλον ο μαθητής καλείται να γράψει το αποτέλεσμα των 4 πράξεων  δύο αριθμών που είτε παρουσιάζονται τυχαία, είτε καθορίζονται από το δάσκαλο. Υπάρχουν τρία επίπεδα: Α τάξη, Β τάξη και Γ-Στ τάξη.
  Ηλεκτρονικό Αριθμητήριο
  Το πρόγραμμα παρουσιάζει ένα αριθμητήριο στο όποιο το παιδί μπορεί να αναπαραστήσει  ή να αναγνωρίσει την αναπαράσταση κάποιου αριθμού.
  Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα επιλογής αριθμητηρίου ανάλογα με τις ανάγκες της τάξης (διάφορα επίπεδα από 20-100 000).
  Στρογγυλοποίηση Δεκαδικών
  Το πρόγραμμα αυτό βοηθά τους μαθητές της Ε/ &ΣΤτάξης  να κάνουν εξάσκηση στην στρογγυλοποίηση των δεκαδικών αριθμών (δέκατα, εκατοστά,  χιλιοστά).
  Αξία θέσης ψηφίου

  Εύχρηστο λογισμικό σε μοργή .xls για τη διδασκαλίας της αξίας θέσης ψηφίου
  Αιγυπτιακoί αριθμοί
  Λογισμικό για τη διδασκαλία της αξίας θέσης ψηφίου μέσα από τους αιγιπιακούς αριθμούς
  Μέτρηση γωνιών - Μοιρογνωμόνιο
  Οδηγίες Προγράμματος  3. PISA-Θέματα Mαθηματικών

  Τίτλος
  PDF
  Αγροκτήματα
  Ανοιξιάτικο παζάρι
  Ανταρκτική
  Απορρίμματα
  Αποτελέσματα ενός διαγωνίσματος
  Αριθμημένοι κύβοι
  Βεράντα
  Βηματισμός
  Διαγωνίσματα Φυσικής
  Εξαγωγές
  Επικοινωνία μέσω του διαδικτύου
  Επιλογές
  Ζάρια
  Καρδιακοί παλμοί
  Κούνια
  Κυλιόμενοι διάδρομοι
  Λειχήνες
  Ληστείες
  Μαστορέματα
  Μείωση εκπομπής CO2
  Μελετώντας το ύψος των εφήβων
  Μηλιές
  Μοντέρνα αρχιτεκτονική
  Νομίσματα
  Ντεπόζιτο νερού
  Παιδικά παπούτσια
  Πατίνια
  Πινγκ πονγκ
  Πίτσες
  Πληρωμή ανάλογα με το εμβαδόν
  Πτήση στο διάστημα
  Ράφια βιβλιοθήκης
  Σεισμός
  Σκάλα
  Συγκέντρωση φαρμάκων στο αίμα
  Συνάλλαγμα
  Συναυλία ροκ μουσικής
  Συνθέσεις με κύβους
  Σχέδιο σκάλας
  Σχήματα
  Ταχυδρομικά τέλη
  Ταχύτητα αγωνιστικού αυτοκινήτου
  Το καλύτερο αυτοκίνητο
  Τρίγωνα
  Υποστηρίξτε τον πρόεδρο
  Ύψος μαθητών
  Φάρος
  Φρενάρισμα
  Χρόνος αντίδρασης
  Χρωματιστές καραμέλες