13 Μαρτίου 2017

Διάκριση της Ομάδας Ρομποτικής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του Οργανισμού Εκπ/κής Ρομποτικής , Επιστήμης και Τεχνολογίας WRO Hellas ” Η Ομάδα Ρομποτικής του Σχολείου μας έλαβε μέρος και διακρίθηκε στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του Οργανισμού Εκπ/κής Ρομποτικής, Επιστήμης και Τεχνολογίας WRO Hellas (Περιφερειακός Διαγωνισμός Κεντρικής Μακεδονίας) με τίτλο «Οχήματα και μεταφορές του αύριο», ο οποίος διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017.
Συγκεκριμένα συμμετείχαν 82 σχολεία (38 Δημοτικά, 21 Γυμνάσια και 8 Λύκεια) και  κατέλαβε την 5η θέση συγκεντρώνοντας από τους κριτές την εξαιρετική βαθμολογία  των 353 βαθμών. Η Ομάδα μας  «Οι Ρομποτίστας» αποτελούμενη από τους/τις μαθητές/τριες  του Ε1 Βουλγαράκη Δημήτριο, Γούναρη Αιμιλία-Αθηνά, Καϊμακτσή Ευάγγελο, του ΣΤ1 Γιαβασίδη Γεώργιο και του ΣΤ2 Γκιουλέκα Νικόλαο και Καραβαλάκη Ιωάννη, συμμετείχαν  με το θέμα «Ταξί για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες» και η συμμετοχή στον διαγωνισμό έγινε στα πλαίσια του Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπ/σης «Ρομποτική και Αειφορική Διαχείριση Περιβάλλοντος» που υλοποιούν οι μαθητές/τριες των Ε1, ΣΤ1 και ΣΤ2 τμημάτων τη φετινή σχολική χρονιά με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τους/τις κ.κ. Βαβουλίδου Μαρία, Καρατζίδη Ευστράτιο, Λουκίδη Χαράλαμπο και Τριανταφυλλίδη Αναστάσιο.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους/στις  μαθητές/τριες μας για τη διάθεση το ζήλο και το ενδιαφέρον που επέδειξαν για το Πρόγραμμα, την κατασκευή της πίστας και της αφίσας, τη συνεργασία και την ευγενή άμιλλα τους, τη συμμετοχή και διάκρισή τους στο Διαγωνισμό. Μας έκαναν πραγματικά υπερήφανους. Στους εκπαιδευτικούς για την έμπνευση και υλοποίηση του Προγράμματος, ενός πρωτοποριακού προγράμματος που εμπλέκει και προωθεί την εκπαιδευτική ρομποτική στην εκπαιδευτική διαδικασία μέσα στο σύγχρονο δημόσιο σχολείο. Στους γονείς  των μαθητών/τριών της Ομάδας που αγκάλιασαν αυτήν την προσπάθεια, στήριξαν τα παιδιά τους και συνεργάστηκαν άψογα με το Σχολείο. Στους ευγενικούς χορηγούς μας WRO Hellas, Φάρμα Κουκάκη  για την παροχή  των σετ ρομποτικής  και στον γονέα κ. Παπαδόπουλο Λεωνίδα για την προσφορά στα μπλουζάκια της Ομάδας μας για το Διαγωνισμό.
Αποτέλεσε για εμάς ως σχολική κοινότητα μία εξαιρετική εμπειρία συνεργασίας μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων, τοπικής κοινωνίας που απέδωσε έναν εξαιρετικό καρπό, την ένταξη της ρομποτικής στην μαθησιακή διαδικασία η οποία θα συνεχιστεί και τις επόμενες σχολικές χρονιές (μια που βάλαμε το λιθαράκι φέτος) και τη διάκριση μας σε έναν Διαγωνισμό πανελλήνιας εμβέλειας.

                                                                    Η Δ/ντρια του Σχολείου
                                                                      Παρθένα Δουλκερίδου