19 Ιανουαρίου 2015

Θέλετε να επισκεφθείτε με τους συμμαθητές σας το CERN;

Θέλετε να επισκεφθείτε με τους συμμαθητές σας το CERN; Ξεκινήστε από τώρα γιατί υπάρχει σειρά προτεραιότητας που ξεπερνά τους 4 μήνες! Ο μέγιστος αριθμός ατόμων, ανά σχολείο, είναι 50. Η επίσημη ξενάγηση διαρκεί μισή μέρα αλλά είναι δυνατόν, σε συννενόηση με Έλληνες επιστήμονες στο CERN, να επεκταθεί, ενδεχομένως, για ολόκληρη την ημέρα.

Η ξενάγηση απαιτεί μετακινήσεις στα διάφορα εργαστήρια του κέντρου. Αν θα έχετε ιδιωτικό πούλμαν για τις μετακινήσεις σας, θα χρησιμοποιηθεί και για την ξενάγηση στο CERN. Αν όχι, το CERN μπορεί να προσφέρει μετακίνηση με ένα πούλμαν των 24 ατόμων. Για περισσότερα άτομα θα πρέπει να καλύψετε τα έξοδα μετακίνησής σας κατά την διάρκεια της επίσκεψης. Ιδιωτικά αυτοκίνητα δεν επιτρέπονται στην ξενάγηση.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Εστιατόριο του CERN γαι το γεύμα που κοστίζει γύρω στα 8-10 Ευρώ (10-12 Ελβετικά Φράγκα). Το επίσημο νόμισμα είναι το Ελβετικό φράγκο. Το εστιατόριο δέχεται Ευρώ αλλά τα τυχόν ρέστα θα είναι σε Ελβετικά Φράγκα. Θα πρέπει να κάνετε κράτηση για τη χρήση του εστιατορίου, μετά την επιβεβαίωση της επίσκεψης.

Η όλη διαδικασία ξεκινά με την συμπλήρωση από τον υπεύθυνο καθηγητή της ηλεκτρονικής αίτησης.