25 Ιουνίου 2014

Διαγραφές, προγραφές κι αφορισμοί

Ο  Υψηλάντης καθησύχαζε με επιστολή του της 29ης Ιανουαρίου τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη ότι "Ο μεν Πατριάρχης βιαζόμενος παρά της Πόρτας σας στέλλει αφοριστικά και εξάρχους παρακινώντας σας να ενωθήτε με την Πόρτα, εσείς όμως να τα θεωρείτε ταύτα ως άκυρα, καθότι γίνονται με βία και δυναστείαν και άνευ θελήσεως του πατριάρχου». Πηγή : Wikipedia . H αρχή της ελληνικής επανάστασης συνοδεύτηκε από τους αναγκαστικούς αφορισμούς των επαναστατών από τον Πατριάρχη και 21 αρχιερείς του Πατριαρχείου σ' ένα σκεπτικό για τη σωτηρία του ελληνικού πληθυσμού της Πόλης.
Αυτή η θρησκευτική ποινή δεν είχε κανένα νόημα για τους ίδιους τους επαναστάτες μια που γνώριζαν -όπως αναδεικνύεται από τα λεγόμενα του Υψηλάντη- ότι ήταν  μια προσπάθεια επικοινωνιακής εκτόνωσης.
Αυτή τη χρονική περίοδο καταγράφονται αποφάσεις της ΔΟΕ (Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας) καθώς διαφαίνεται ότι θέλουν να απειλήσουν τα στελέχη της εκπαίδευσης που θα γίνουν αξιολόγητές με την άμεση διαγραφή τους από τα αντίστοιχα σωματεία. Φαίνεται πως ο σκοταδισμός και  η ​​βίωση της απελπισίας αποτελούν εγκαθιδρυμένες συμπεριφορές από τη μεριά τους. Με αντεκδικήσεις δεν προχωράει η ζωή. Θέλουμε και αποζητούμε τις προτάσεις της ΔΟΕ για μια αξιολογική διαδικασία όπως χρόνια τώρα διεκδικούσαμε στα πλαίσια του κοινωνικού απολογισμού. Οι καιροί απαιτούν τη λογική της συνύπαρξης και των συνεργασιών κι όχι τη μόνιμη επωδό του ΟΧΙ σ' όλα. Οι απειλές δημιουργούν κεντρομόλες κι όχι φυγόκεντρες συμπεριφορές.. όμως δυστυχώς κάποιοι δεν το αντιλαμβάνονται. Δεν πειράζει άλλωστε άλλοι ωριμάζουν, άλλοι απλά μεγαλώνουν.
Παπαδόπουλος Πάρης


Πέρασε η πρόταση για διαγραφή των στελεχών της εκπαίδευσης που θα δεχθούν να γίνουν αξιολογητές

Διαβάστε περισσότερα: Γ.Σ. της ΔΟΕ – Πέρασε η πρόταση για διαγραφή των στελεχών της εκπαίδευσης που θα δεχθούν να γίνουν αξιολογητές | ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
Με 225 υπέρ 134 κατά και 23 λεύκα, πέρασε μετά η πρόταση που κατέθεσε το ΠΑΜΕ για κατάργηση του θεσμικού πλαισίου της Αξιολόγησης καθώς και η πρόταση για διαγραφή των στελεχών της εκπαίδευσης. (Περιφερειακών Διευθυντών, Σχολικών Συμβούλων και όσων Διευθυντών Σχολικών Μονάδων δεχτούν να γίνουν αξιολογητές).

Διαβάστε περισσότερα: Γ.Σ. της ΔΟΕ – Πέρασε η πρόταση για διαγραφή των στελεχών της εκπαίδευσης που θα δεχθούν να γίνουν αξιολογητές | ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ