24 Σεπτεμβρίου 2013

ΥΠ. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ Τέλος οι αναρρωτικές άδειες στο Δημόσιο ακόμα και με χαρτί γιατρού

Σε περιστολή των αναρρωτικών αδειών που χορηγούνταν με ασυδοσία στους δημοσίους υπαλλήλους προχωρά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με σχετική νομοθετική ρύθμιση.
Σύμφωνα με το Βήμα, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θέλει να «μαζέψει» τις χαμένες εργατοώρες και τις μέρες που χάνονται ετησίως από την απουσία εργαζομένων λόγω ασθενείας.
Μέχρι τώρα οι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούσαν να λάβουν συνολικά 44 ημέρες άδεια το χρόνο: 25 ημέρες κανονική άδεια, 6 ημέρες μηχανογραφική άδεια, 10 ημέρες βραχυχρόνια αναρρωτική άδεια, 2 ημέρες άδεια αιμοδοσίας.
Η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να μην επιτρέπεται πλέον να χορηγούνται με υπεύθυνη δήλωση του υπαλλήλου οι 4 ημέρες το χρόνο (χωρίς γνωμάτευση ιατρού), ενώ αναμένεται να αλλάξουν και οι προϋποθέσεις χορήγησής τους, με έμφαση στις ιατρικές γνωματεύσεις. O λόγος είναι ότι ακόμα και τα ιατρικά χαρτιά που προσκόμιζαν οι εργαζόμενοι είχαν πάνω τις πιο απίθανες δικαιολογίες όπως αυτή που υπάλληλος του υπουργείο Υγείας έλαβε άδεια τριών εβδομάδων γιατί έπασχε από «τινασσόμενο μέσο δάκτυλο αριστερής χειρός».Πηγή: Imerisia